torsdag 14 maj 2009

Årets lagsport: musikquiz

Då två av Kanonerz medlemmar har blivit beordrade ut i världen av Mammon fick lagkaptenen Oz mönstra en ny laguppställning till gårdagaftonens quiz. Flankerad av två fagra damer kunde quizen ta sin början! Förväntningarna på skivomslagen stod på topp då denna del av quizet historiskt sett har gått ganska bra, men döm om vår förvåning då sex låttexter istället dyker upp. Ny utmaning! Oasis, Toto och The Ark satt utan problem. Jason Mraz, Madonna och Alphaville däremot blev alla glada överraskningar när facit presenterades.

Korsordsdelen bestod denna gång av 26 låtar, varav en liksom förra gången var en duett där två sångare skulle spikas. Och vilken duett sen! Johnny Cash och Joe Strummer sjöng Redemption Song. Mm mm mm! I övrigt var det en god blandning på musiken, Bob Hund, Dropkick Murphys, Schladda mä PVn och lyssna på Saaatår, Culture Beat, Lasse Berghagen, Judy Garland mm. Den lodräta meningen skulle bli "Han fångade sparken med huvudet", en textrad från Kents gamla o-dänga Frank. Just den meningen satt vi och spekulerade om men en felaktig gissning på Frida Hyvönen ställde till det med ett Y (i ordet sparken) och det fattades ett par bokstäver till så vi fyllde aldrig i det. Mycket orutinerat! Är dock övertygad om att Kent-fetischisterna H&M hade klurat ut det ordet.

Sammanfattningsvis ett mycket roligt quiz som återigen vanns av Knickedick (30 p), hade fem lag på andra plats och tre lag på tredje plats! 21 poäng lyckades vi skrapa ihop och är nöjda med det. Oz tackar för supporten från de fagra damerna (ja, fokus var på quizet!) och stödet från Kanonerz Globetrotters som desperat försökte ordna en livelänk för att kunna deltaga under quizet.

Nästa quiz? Inget datum presenterades men förhoppningsvis fortsätter det under sommaren!

Över, ut.

/Oz

2 kommentarer:

  1. Bra jobbat Oz och nya skönheter. Hank och jag ser fram emot efterquizen.

    SvaraRadera
  2. Nästa quiz, tillika säsongsavslutning, går av stapeln onsdag 10 juni.

    Säsongsstart i höst onsdag 19 augusti.

    Hälsar Janson

    SvaraRadera