lördag 21 februari 2009

Rapport från tundran

Norrland (norr om Finspång alltså) verkar bestå av snö och skidåkare, det är allt vi ser och allt det talas om är skidåkning eller kan relateras till skidåkning. Valla, väder, pasta, långkalsonger, kaffe, quiz... you name it!

Dagen inleddes med grötfrukost och vinterstudion som för dagen bjöd på skidskytte. Sverige stod i vanlig ordning för en bragdartad insats... eller inte! För att glömma denna insats har Mora förärats med ett besök och hurtig atmosfär har insupits. Lagets norska fjärdedel visade prov på den goda norska ekonomin och gick loss i mässtältet. Sverige stod bredvid och tittade avundsjukt på, lite grann som i skidskytte VM!

Lite övriga noteringar:

- Marias mamma gör vansinnigt goda kanelbullar som med fördel intas hela.
- Norskor är lätta att mula.
- Dagens (veckans) låt är utan tvekan soundtracket till Vasaloppet. Superirriterande när det visslas. Vilket det gör. Jämt.
- Pastabuffén i Mora var... välkokt. Men kakorna efteråt var goda!
- Det tar fantastiskt lång tid att valla ett par skidor.
- Att valla fyra par tar ännu längre tid.

Utsikterna inför morgondagen är goda. Skidorna är vårdade, vädret verkar bli helt ok och humöret är på topp!

Laget har instiftat ett internt bergspris (först till Evertsberg) vilket vi i princip redan nu kan dela ut till Norge. Men vad gör man inte för att främja grannsämjan!

Återkommer med resultat och önskar bloggens trogna läsarkrets en trevlig kväll! (Som gissningsvis kommer att ägnas hos ett från Tunnan utflyttat blont yrväder)

/Oz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar