fredag 19 februari 2010

Mästarnas mästare, vad har det med Kanonerz att göra?

Det blir inledningen till ett blogginlägg om musik såklart! MM är ett helt klart småtrevligt program där Patrik Sjöberg högstadiemobbar Stefan Holm och Tomas Brolin visar sig vara en riktigt vass snubbe. Och programmet är fyllt av bra musik!

Som avslutningslåt i senaste programmet hördes hela The Guillotine av Khoma, jag har nämnt bandet flera gånger i denna blogg och det är underligt att de inte är större än vad de är. Bandet består av medlemmar från ångestladdade Cult of Luna och vackra Deportees och Perishers. Resultatet är ett oerhört vemod som tränger rakt in i själen.

Första gången jag såg bandet live var på Hultsfred för några år sen. Klockan var fyra på morgonen, vi var kanske 100 personer på Stora Dans och bandet hade endast några glödlampor som scenbelysning. Det var stort i all sin enkelhet och ett av mina bästa konsertminnen. Lyssna nu, kära vänner!


Som en fortsättning på tidigare inlägg om textrader så innehåller Like Coming Home en annan av mina favoriter: Please let me remember when we first kissed.

Mycket fascinerande att ångest i vågform kan göra en människa så lycklig.

/Ozmaestro och Chraa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar