lördag 16 januari 2010

Kanonerz lever livet

I onsdags var det quiz och vi drygade ut vår ledning i marathontabellen med en gedigen andraplats. Denna gång hade herr Janzon knåpat ihop ett quiz av det svårare slaget, tydliggjort av att inte ett endaste lag nådde över 30 poäng.

Som traditionen bjuder satte vi full fart med papper #2 som denna gång endast innehöll skivomslag, sex till antalet. Full pott (artist, album, årtal) satte vi på Kent och Lady Gaga, sen var vi snubblande nära full pott även på Kraftwerk och Britney Spears efter en livlig debatt som vilket årtal Ooops I did it again kom ut. Argument ang tösens utseende möttes av argument om att såååå länge sen var det inte hon slog igenom. Men det var det. Bom, Kanonerz. Marillion och Pugh Rogefeldt hade vi inte en chans på.

Sedan fortsatte quizet med ett stort antal svåra låtar som gjorde att paniken började sprida sig i Kanonerzlägret. Paniken övergick sedan till uppgivenhet vilket kan ha varit vändningen för sen började vi sätta låtar! Och helt plötsligt är den lodräta meningen självklar för oss: Sex månader kvar till Munken in the park. Wohoo! Sen rullade det på fint ända in i mål.

Låtar/artister vi minns med glädje: House of pain, Massive Attack, Visa från Utanmyra, Public Enemy, Barbra Streisand (Hon med näsan! Bette Midler? Nej, den andra!), Kalle Baah, Hästpojken, Vapnet osv osv.

Svårast: Snake Plisken

Upplösningen var rafflande, tre lag inom 1.5 poäng! Topp tre:

Gurans Gäng: 28 p
Kanonerz: 29 p
Chicklets: 29.5 p

Meddelande till Janzon: låttexterna på sida två är saknade!

Idag har vi slipat Vasaloppsformen på golfbanan i Klinga och känner att kvällens kalla öl är inormt välförtjänt!

Over & out!

/Oz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar