lördag 30 januari 2010

Depeche Mode

Så.

Kanonerz stämplade ut tidigt under tisdagen för att "Utföra ett betvingat kulturellt ärende som absolut inte kan försummas, och göra detta på ett av vikingarna beprövat sätt (berusade)"
Vi hoppade i kanonerz-mobilen och laddade skivspelaren med, ja ni gissade rätt, Depeche Mode. - FY FAN VA BRA DETTA KOMMER ATT BLI, hördes unisont från samtliga tre resenärer!

Och som det blev.. Väl framme i GBG så checkade vi in på hotellet genom att inte ta av oss skorna hemma hos Jonny. Vi ville ju inte missa "förbandet" (ölen). Nitzer Ebb hade inte en chans mot en kall pilsner i Scandinaviums jumma bar. Vi var laddade!

Sittplatserna var långt ner på långsidan, och försåg oss med god syn och bra ljud. Faktiskt, nu när jag tänker efter så var ljudet förvånansvärt bra konserten igenom. Efter In Chains kom Wrong, och redan här kastade Dave Gahan kavajen! Det dröjde dock ett par låtar till innan stämningen verkligen kom igång. Men sen bara fortsatte det.. Synth-rock fungerar utmärkt som stadiumfiller, även om man ibland önskade att vi var på en skum underground-klubb i säg Rotterdam eller Östtyskland en lördagsnatt 02.33.

Nåja, mycket nöjda med spelningen (se låtlista längst ner) sov vi som gottegrisar (alla utom Marcus som blev kattens toyboy(?) för natten) innan vi körde hem lagom mot Finspång dagen därpå!

+
Enjoy the silence
I feel you
Never let med down again
Dave Gahan (kan man bli coolare?)
Smakfullt (Middag/Frukost i världklass, typ)

-
Martin L. Gore´s långsamma låtar (bra, men passade in dåligt)
Vardag
Träsmak

/Henrik

LÅTLISTA

In chains

Wrong

Hole to feed

Walking in my shoes

It's no good

A question of time

Precious

World in my eyes

Insight (Martin L Gore + piano)

Home (Martin L Gore + piano)

Miles away / the truth is

Policy of truth

In your room

I feel you

Enjoy the silence

Never let me down again

extranummer

Dressed in black (Martin L Gore + piano)

Stripped

Behind the wheel

Personal Jesus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar