torsdag 19 november 2009

Music Quiz - 10 upplagan

I onsdags var det Music Quiz på Saliga Munken i Norrköping. Som nämnts tidigare i bloggen så kunde inte Oskar deltaga pga tjänsteresa och det var nära att Maco-Taco skulle bli sen då han fick slita sig som björn ur idet i april för att komma loss från Trollhättan. Alternativet vi föll på var att bjuda in James Maitland som gästspelare i Kanonerz och som tur var dök Maco upp framåt halv nio så vi kunde få den start vi ville.

Tidigt knäckte vi två album med titlar direkt, samt att vi såg att det var Elvis kalufs på det sista konvolutet. Även texterna satt klockrent inom 2 minuter. Väl igång med musiken stöp vi direkt på första låten som vi inte kunde... Men vi behöll lugnet och tog sen 10 raka tror jag. Vid låt 11/30 knäckte vi den lodräta meningen som hjälpte oss mycket för de framkommande låtarna.

När alla 30 låtarna var igenom kändes det bra, men något för enkelt? Vi trodde oss ha max 5 fel på framsidan och trodde oss nog kunna ligga inom topp 5. När DJ Janson sen gick igenom de rätta svaren blev vi något tagna på sängen av hur han hade tänkt sig svaren... 8 fel på framsidan och tydligen rekordmånga deltagande lag gav små förhoppningar om pallplats.

Tydligen låg tre lag på delad plats 3 och då tändes vårt hopp om pallen, då vi fortfarande trodde oss vara topp 5. Men när han sa att de hade 27 poäng var och vi hade räknat ihop till ca 33 så förstod vi att något var på gång... Inget Kanonerz på tredjeplats, och ej heller på andralplats med 32,5 poäng! Istället var vi återigen etta!!!! Vi hade skramlat ihop 34 poäng och fick hedersamt gå fram och casha in kuvertet med de underbara lapparna som bekräftar segern och kommer att kvitteras ut mot en måltid så god som någon!

Vi tackar James för hans eminenta stöd och Munken för god mat och trevlig stämning! Givetvis en eloge till DJ Janson som håller hög klass i båset med varierande låtar (som passar oss som handsken tydligen :) ) av sällan skådad hög rang.

Hur gör karln alla dessa remixar? Vi vill veta hur och höra dem om och om igen!! Vi kommer tillbaka...

Vi ses nästa quiz, det elfte i ordningen, om inte förr! Vi kommer som mästare, sugna på en seger till. Var så säkra...

/H-A-N-K-Y

1 kommentar:

  1. Tack gode gud för att jag inte var där, misstänker att det hade varit snudd på olidligt :)

    // BB.

    SvaraRadera