måndag 20 april 2009

Den sista kommuniststaten

Den gångna helgen har Kanoner varit ute i världen i helgen och representerat.

1. Hank i Stockholm
2. Oz i Oslo
3. Marky Marc i Norrköping.

Tre metropoler! Men endast reflektioner från vårt västra grannland.

Till att börja med kan man ju konstatera att det norska språket är oerhört charmigt och att tom hållplatsutropen på spårvagnen bidrar till att leendet går från öra till öra. Denna välsignade fredag som var i fredags hade även norrbaggarna fått lön och samlades därför i kanonerz-stora mängder på Aker brygge för att inmundiga löningspils. Very nice som Borat skulle ha sagt. Under löningspilsen noterades att ganska mycket svensk musik spelades på krogen, och vilken musik sen! Både Björn Rosenström, Roxette och Carola sprakade i högtalarna. 

Lördagen bjöd på något av ett promenadmarathon... Förutom ett otroligt vackert operahus, stora parker, slott (där vakterna marcherar fram och tillbaka på en sträcka av 20 m!), paradgator, tusen nakenstatyer och härliga vyer med vatten och fjäll har stan lite mindre charmiga sidor. Prostitutionen har förvisso fåtts bukt med genom lagstiftning, men så mycket stöldgods på en plats som jag såg bakom stationen har jag aldrig sett i hela mitt liv. Och i skydd av gångbroar gjordes diverse suspekta dealar upp. Vågade dock inte fota.

Till sist, Holmenkollen! Där mina vänner, skall det nötas mil inför nästa års vasalopp! Lite annorlunda mot 2.2 km konstsnöspår i Finspång. :) Det låg fortfarande lite sorbetaktig snö kvar och en och annan norrbagge hade med sig skidor upp. Vi nöjde oss med kaffe i solen.


På denna bild kan man se Oslos tajtaste jeansröv på mannen näst längst till vänster. Det var med skräckblandad förtjusning den spanades in!










Det går även utmärkt att få en alldeles egen gata i Oslo, med östgötsk stavning och allt!

Må så gott.

/Oz




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar